Om bokhandeln

Läslusen barnbokhandel är en liten oberoende bokhandel som satsar på pedagogisk kompetens och ett personligt bemötande - både vad gäller sortiment och service.

Vårt nya bokabonnemang för barn är vårt sätt att bidra till ökat läsande hemma! För att göra det lätt att ta upp en bok ser vi till att böcker kommer hem till brevlådan regelbundet och att varje boklåda blir en rolig och spännande överraskning! 

Läslusens sortiment växlar med årstiderna och i takt med att nya böcker kommer ut - samtidigt som vi har ett stadigt utbud av gamla klassiker som du känner igen.

Hos oss får du råd och tips på böcker för barn och unga i olika åldrar, och vi tar oss tid att hitta rätt bok för varje tillfälle.

Vi hoppas att du har möjlighet att besöka oss på Drottninggatan 6 i Uppsala för att uppleva den mysiga miljön. Men det går lika bra att handla på distans här på hemsidan eller kontakta oss med frågor & beställningar på annat sätt.

Observera att det som visas här på webben bara är en bråkdel av sortimentet. Mycket hos oss är ovanliga böcker och ibland har bara ett ex av varje sort. Vi är i huvudsak en "riktig" bokhandel så allt i butiken hinner vi inte lägga ut i webbshopen. Välkommen att kontakta oss om du söker något speciellt.

Eija Lietoff S 
VD/ Butiksägare 

 • BOKLÅDAN 10-13 år

  Jag har länge letat efter ett bokabonnemang, till båda mina barn. När jag hittade Läslusen blev jag så glad! Böckerna är verkligen genomtänkta, både i intresseval samt åldersmässigt! Jag kan varmt rekommendera Läslusen! /Lena B, Skåne

 • BOKLÅDAN 6-9 år

  Tack för det fina bokpaketet! Kul med en ny bok som vi inte hört talas om och bra nivå för dottern att läsa själv! Vi ser redan framemot nästa bokpaket!


  Vänliga hälsningar Maria, Södermanland

 • BILDERBOKSPAKET 3-6 år

  Hej!

  Idag kom paketet till barnbarnen och vilken glädje!

  Verkligen mitt i prick till båda och så fina paket!

  Tusen tack för hjälpen!

  Heléne, Kronoberg