Läslusen barnbokhandel är en oberoende bokhandel som satsar på pedagogisk kompetens och ett personligt bemötande. Hos oss får du råd och tips på böcker för barn och unga i olika åldrar, och vi tar oss tid att hitta rätt bok för varje tillfälle.

Detta är vår hemsida med en liten webbshop för er som inte kan eller har haft möjlighet att besöka oss ännu. I den fysiska bokhandeln har vi många fler titlar än vad som syns här. Vi tar också in enstaka böcker som efterfrågas, eller ovanliga titlar som intresserar oss
. Vårt mål är att erbjuda ett varierat och kvalitetsmässigt urval av det bästa som finns, för små som stora läsare!

 

BÖCKER

Läslusens sortiment följer barnets uppväxt och erbjuder kvalitetslitteratur från babyåren till tonårstiden. Här hittar du pekböcker och färgglada bilderböcker för de första fem åren, lättlästa nybörjartexter och spännande kapitelböcker för 6-9 åringar, fantasylitteratur och äventyr för bokslukaråldern samt ungdomsböcker för tonåren. Vi har också en faktaavdelning med böcker om allt från småkryp till stora galaxer. 

Vi försöker att hålla butiken fylld med både de gamla klassikerna inom barnlitteratur och kontinuerligt ta in nya titlar från stora och små förlag. Vi kan oftast lätt beställa in böcker som efterfrågas och tar med glädje emot boktips från våra belästa kunder.

 

LEKSAKER

I butiken har vi pedagogiska leksaker, spel och kvalitetspussel i trä. Vi säljer även pedagogiska aktivitetstavlor, sångpåsar och tygböcker från Oskar & Ellen, och mjuka dockor från Rubens Barn, även de helt utan plastdetaljer och hårda delar. En del gosedjur och sagofigurer från Teddykompaniet finns också som komplement. 

 

HISTORIK 

Läslusens barn- och ungdomsbokhandel grundades 1998. Dessförinnan fanns antikvariat Bokmalen i lokalerna på Drottninggatan i centrala Uppsala. 

Sedan våren 2013 drivs Läslusen av Eija L Schüssler. Innan hon blev bokhandlare hade Eija erfarenheter från museipedagogik, bokförlagsarbete och skolvärlden. Med bokhandeln föll alla bitar på plats och idag är hon lycklig över att få arbeta med det hon älskar mest - bilder, bokstäver och unga nyfikna människor!